Historisk filmåbning med ritualer og røgelse

For første gang valgte et kinesisk filmhold Danmark som location for en film, der sendes på en af de førende streamingtjenester i Kina svarende til Netflix og HBO.

Før filmoptagelser har kineserne traditioner og ritualer, der skal sikre deres film den bedste vej til skærme og lærreder. Traditionerne tog de med til Danmark – nærmere bestemt Nyborg og lokaliteter i byen og på Fyn, hvor filmens handling udspiller sig.

Præcis kl. 10.18 den 23. september mødtes teknikere, producer, skuespillere og instruktør – ialt 35 kinesiske filmfolk – på Torvet i Nyborg og bad om godt vejr og gode dage.

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs og filmens parter holdt tale. Derefter fjernede instruktøren det røde klæde, der dækker kameraet – optagelser kunne gå i gang.

Visning i december 2018

I starten af 2017 var en 92 minutters film færdigredigeret og klar til visning. Visningen er imidlertidig udskudt. Grunden er, at den kinesiske producent afventer mulighed for også at vise filmen på tv samt nyde godt af den popularitet, som hovedpersonen nyder i øjeblikket. Lu ZI har en rolle i en populær tv-serie, og det er med til at øge filmens eksponering.

NB: Læs mere her om den tidligere Talent Camp her

FAKTA

  • Filmens arbejdstitel er ”Stolen Fairytales” og optages i Nyborg og forskellige steder på Fyn fra den 23. september til 8. oktober.
  • Filmen er en action-komedie om to mænd og en kvinde, som på hver deres måde prøver at få fat i kostbarheder på et slot. De to mænd håber på at finde smykker, mens kvinden forsøger at snyde sig til slottet ved at udgive sig som slottets arving. Sideløbende er en mafiaboss og hans fire bodyguards på jagt efter de to mænd, som skylder penge. Mafiabossens datter er forelsket i den ene af de to svindlere. Det resulterer i intriger mellem de to kvinder samt misforståelser, som i sidste ende leder til samarbejde mellem kvinderne og overdragelse af slottet til den retmæssige ejer.
  • Det kinesiske filmhold består af 34 personer primært fra Beijing anført af det kinesiske produktionshold Changchun Baomu Film and Television Culture Media Co, Ltd. De kinesiske skuespillere suppleres med danske kolleger og statister.
  • Filmen har også danskere på rollelisten, blandt andet badmintonstjernen Viktor Axelsen, og ‘The Danish Angel’; Sidsel Boye Rasmussen, der fik sit gennembrud i showet “Day Day Up”. Desuden medvirker skuespiller Thomas Leth Rasmussen og en række danske statister.
  • Instruktør er Liu Feng, som står bag seks film og 19 tv-serier. Han har blandt andet vundet ‘The 30th China Golden Rooster Award for Best Film Nomination’.
  • Zou Dan er scenograf og hører til blandt de bedste i Kina.

Kinesisk filmindustri er i rivende udvikling og er tæt på at indhente det amerikanske marked. Billetsalg er steget med 350 % inden for de seneste fem år, og hver dag åbner 22 nye biografer. Også streamingstjenester og antal abonnenter på internettet er eksploderet inden for de sidste år.

Aftalen med producer og instruktør og produktionsselskab er kommet i stand på baggrund af locationture arrangeret af Lifelong Learning og gode kontakter i det kinesiske filmmiljø.

Find billeder af optagelser

som PDF her

'Stolen Fairytales' hovedrolleindehaver Lu Zi er aktuel i en tv-serie på Shenzhen TV.