Song Wen om kinesisk filmindustri

Vi inviterede Song Wen til at deltage i et seminar på OFF18, og sammen med Odense Filmværksted satte vi fokus på Kinas filmindustri, talentudvikling og perspektiverne i dansk-kinesiske filmsamarbejder.

Det var en stor fornøjelse at have besøg af Song Wen, instruktør og stifter af FIRST International Film Festival – Kinas svar på den amerikanske ”Sundance Film Festival”. Song Wen opererer i krydsfeltet mellem kunstfilm og kommercielle film og guider og åbner døre for unge kinesiske talenter. Festivalen hylder nyskabende film, arrangerer camps og åbner investordøre for spirende talenter. I tilknytning til festivalen afvikles hvert år en 10 dages training camp med en kendt international instruktør som mentor. Festivalen har hovedfokus på spillefilm, men er interesseret i et større fokus på kortfilm, som netop er i centrum for deres årlige talent camp.

Song Wen besøgte flere byer og landskaber på Fyn og er meget interesseret i et tættere samarbejde. Ikke mindst er han meget begejstret for de topprofessionelle filmfaciliteter på Boltinggård.

Hør Song Wen fortælle om perspektiverne for et tættere samarbejde.