Kom tættere på kinesisk filmindustri

Den kinesiske filmmand Song Wen besøger Odense for at tale om perspektiverne i dansk-kinesiske filmsamarbejder.

Kina er verdens næststørste filmmarked, men svært tilgængeligt. Hvorfor og hvad skal der til for at styrke filmsamarbejder mellem Danmark og Kina? Det bliver der lejlighed til at få svar på, når instruktør og festivalstifter Song Wen fortæller om filmindustrien i Kina på seminaret ”Vejen til Kinas filmmarked” på Odense Internationale Film Festival.

Song Wen står bag Kinas førende filmfestival for unge talenter – FIRST – International Film Festival. Festivalen hylder nyskabende film, arrangerer camps og åbner mange investordøre for spirende talenter. PÅ OFF-seminaret d. 30 august fortæller festivalens stifter, Song Wen om talentudvikling og perspektiverne i dansk-kinesiske filmsamarbejder. Mette Bihl, Odense Filmværksted bidrager med erfaringer fra sidste års dansk-kinesiske talentcamp og viser eksempler på de dansk-kinesiske filmproduktioner. Samme dag kl. 20 introducerer Song Wen fra FIRST’s talent camp.

 

Potentialet er enormt

Det kinesiske filmmarked overhaler inden længe det amerikanske. Alligevel er det begrænset, hvad vi kender til kinesiske film. Markedet åbner sig dog mere og mere mod omverdenen, og kinesiske investorer og producenter har Europa i kikkerten.

”Potentialet er stort, og et godt sted at starte samarbejde er hos unge talenter, som brænder for at lave film og indgå i nye netværk. Det er lidt af en scoop, at Song Wen deltager i Odense. Han er kontroversiel og respekteret for sin indsats for at bringe unge talenter frem . ” fortæller Lisa Johansen, Lifelong learning, som arbejder for at styrke kultur- og filmsamarbejder mellem de to lande.

Kontakten til Song Wen er etableret på baggrund af den danske kinesiske talent camp, som Odense Film Workshop og Lifelong Learning arrangerede sidste år i samarbejde med en kinesisk partner i Chengdu. Her deltog 10 danske og 10 kinesiske talenter på to 10-dages camps i henholdsvis Odense (fiktion) og Chengdu (dokumentar).

 

Fakta:

  • ’Vejen til Kinas filmmarked’ foregår den 30. august klokken 11 – 13 i Teater95B. Kl. 20 samme dag vises kinesiske talent-film fra FIRST hos Odense Film Workshop i Pantheonsgade.
  • Song Wen: Født i 1977, studerede på Art College of Anhui University og School of Film and Television Arts på Beijing Broadcasting Institute
  • FIRST foregår hvert år den sidste uge i juli i Xining. I år deltog den danske film ’Den Skyldige” af debutanten Gustav Mö
  • I tilknytning til festivalen afvikles hvert år en 10 dages training camp med en kendt international instruktør som mentor.