Kinesiske børnehavepædagoger på Nordfyn

Kinesiske pædagoger, ledere og uddannelseseksperter valfarter til Nordfyns Højskole for at lære om Grundtvig og højskoletraditioner, H. C. Andersen og dansk børnehavepædagogik. Og de er først lige begyndt. Står det til initiatvtagerDong  Ruixiang skal 5-10.000 kinesiske børenhavepædagoger komme til Fyn i løbet af de næste 10 år.

Undervisningen er et mix af oplæg og kreative workshops, besøg i børnehaver, på attraktioner og videncentre. Deltagerne kommer fra hele Kina. De udfordres i værksteder, på legepladser og iført kostumer, så de på egen krop oplever, hvad det vil sige at træde ind i nye roller, opleve nye sider af sig selv.

Arbejdsgruppe
Ann Guo Skov og Lisa Johansen fra Lifelong Learning er med i en lille arbejdsgruppe, der sammen med initiativtager Ruixiang Dong, forstander Mogens Godballe og kostumedesigner Lisa Van arbejder med udvikling af H. C. Andersen International Kindergarten i Danmark.

 


Den 22. maj markerer Nordfyns Højskole og HC Andersen International Kindergarten College den gode start på samarbejdet.

 

 

Se den officielle invitation til arrangementet her
Følg projektet på Facebook her

IMG_7132
AIKC fødselsdag

Kinesisk bog om dansk pædagogik på vej

Li Zhenxi deltog for anden gang på et to-ugers forløb på Nordfyns Højskole i regi af H. C. Andersen International Kindergarten. Formålet var at indsamle informationer til en bog om dansk pædagogik. Det blev til mange interviews og besøg på skoler, i børnehaver, på børneteater m.m. Også denne gang var pressen på pletten.

Nedenstående er der link til 3 ud af de 30 artikler/TV indslag, som er blevet publiceret i forbindelse med projektet.

Artikel 1 artikel 2 artikel 3

Happy Birthday to you……..

For et år siden så H. C. Andersen International Kindergarten College dagens lys. Siden har mere end 100 kinesiske børnehaveledere været på skolebænken, klædt sig som prinser og hekse, soldater og prinsesser, leget og grinet, malet og tegnet, kreeret originaliteter af REMIDAs genbrugsmaterialer, besøgt attraktioner og for alvor fået højskolelivet ind under huden. AIKC fejrede sin fødselsdag med nudler og dumplings garneret med fynske krydderurter og øl.