I Kina er nytåret landets største fest, hvor familier mødes til samvær og gode måltider. Dagen blev fejret med et stærkt fagligt program og en perlerække af kulturoplevelser på Nyborg Strand den 20. februar.

Dagen havde til formål at skabe indsigt i kinesiske investeringsmuligheder i Danmark, etablere nye relationer og fejre nytåret med festligt socialt samvær. Begge dele synes at lykkes. Bag initiativet stod Danish-Chinese Business Forum i samarbejde med Nyborg Strand, IDA-Fyn og Nyborg Kommune. Lifelong Learning stod for tilrettelægning og den praktiske gennemførelse.

Gode råd om investeringer

Eftermiddagen indledtes af velkomst ved generalsekretær Tom Jensen, Danish-Chinese Business Forum og borgmester Kenneth Muhs, Nyborg Kommune, som sammen med formanden for Nyborg Kommunes Kinaudvalg Erik Christensen delte ud af erfaringer med kinesiske investeringer i Nyborg. Thorkil K. Christensen, Formand for Danish-Chinse Business Forum fortalte om muligheder og strategier for små og mellemstore virksomheder, og forfatter og journalist Christina Boutrup fulgte op og fortalte om kinesernes stigende indflydelse i Europa med udgangspunkt i sin nye bog “Den røde løber – Kinas fremmarch i Europa”. Monica Reib, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun sluttede eftermiddagen med gode råd til danske virksomheder.

Velkommen til Gedens år

KL. 18. åbnede borgmesteren nytårsfesten, og der var præmieoverrækkelse til vindere af navnet på Ørbæk Bryggeris nye kinaøl, som er udviklet i et samarbejde med IDA Fyn. Aftenen bød på kinesisk nytårsbuffet, traditionel teceremoni, sang, musik og indslag af forskellig slags.  Kinesiske musikere havde taget turen til Nyborg og underholdt sammen med herboende kinesere og unge fynske musikere fra Nyborg Musikskole.

 

Læs mere på Danish-Chinese Business Forum