Instruktør og manuskriptforfatter Martin Strange-Hansen er i Kina som konsulent på kinesisk kortfilm

Martin Strange-Hansen giver gode råd til instruktøren Tiger Wang. Martin er hyret ind som rådgiver til en kinesisk kortfilm, som fortæller historien om et par dage i et gammelt ægtepars liv præget af krigstraumer og ubærlige minder. Optagelser foregår i Jiang Su-provinsen i Sydøstkina.

Læs mere her

Danish Chinese Talent Camp 2.0

Vi er i gang med at forberede en talent camp, som knytter endnu tættere bånd mellem danske og kinesiske filmtalenter. Sammen med Mette Bihl, Odense Filmværksted var vi på besøg hos både FIRST i Beijing og ZUMAC i Zhejiang-provinsen.

Fyn og Zhengzhou i centrum for kinesisk film

I december 2018 lagde Nordfyn og Odense julehyggelige kulisser til en kinesisk familiefilm. Her mødtes de to hovedpersoner Amy fra Bogense og Yué Yué fra Zhenghou. I januar 2019 flyttede optagelserne til Zhenghou i Henan-provinsen.

Kinesisk bog om dansk pædagogik på vej

Li Zhenxi deltog for anden gang på et to-ugers forløb på Nordfyns Højskole. Formålet var at indsamle informationer til en bog om dansk pædagogik. Det blev til mange interviews og besøg på skoler, i børnehaver, på børneteater m.m. Også denne gang var pressen på pletten.

Læs mere om projektet her.

Mike Tyson indtager Beijing.

Den tidligere mesterbokser Mike Tyson har i september skudt de sidste scener i Beijing til en kinesisk boksefilm. Lifelong Learning var mellemled mellem Tysons agent og et produktionsselskab i Chengdu, og i måneder glødede telefonen mellem Odense og Hollywood. Filmen har premiere i slutningen af 2019

Læs mere her

Song Wen på OFF18

”Det kinesiske filmmarked er i en enorm udvikling og forandring. Publikum stiller større krav og er langt mere kritisk end tidligere. Det åbner nye muligheder for unge talentfulde manuskriptforfattere, – også fra Danmark” fortalte Song Wen på OFF-seminar om ’Vejen til Kinas filmmarked’.

Læs mere her

Fornemt filmbesøg fra Beijing

I august havde vi besøg af en af Kinas mest erfarne producenter Yang Buting, når det gælder co-produktioner mellem Kina og Europa/USA I mere end 30 år har Yang Buting arbejdet med især amerikanske og indiske filmproduktioner, senest en film med Bruce Willis og Mel Gibson. Med på turen var også repræsentanter fra investeringsvirksomheden CIFS. Det blev til 10 dage med en masse møder, locationture i Danmark og Nordtyskland samt deltagelse i Kick Off på OFF18.

Til FIRST International Film Festival i Xining

På vejen til Tibet og i 2.275 meters højde ligger byen Xining, som huser FIRST’s årlige filmfestival. Sikke en oplevelse! Vi så en række kinesiske film og mødte indflydelsesrige filmpersoner. Vi overværede visning af talenternes film fra FIRSTs training camp – film, som vi senere i Odense får glæden at se på Odense Filmværksted under OFF18.

Læs mere her

Lukas er med på holdet bag kinesisk reality-show

En statistrolle kan føre til mange ting. Bare spørg Lukas. Han var med i den kinesiske film ”Stolen Fairytales”, som blev optaget på Fyn, og i juli står han bag kameraet til optagelser af kinesisk reality med unge håbefulde kinesiske talenter, der danser og synger.

Læs mere her

Denmark behind the scenes

Danmark er stort set uopdyrket land for kinesiske filmproducenter. Derfor tog vi i maj på location tour i Danmark, Norge, Nordtyskland og Benelux. Det kom der flere forskellige videos ud af, som kinesiske filmproducenter afhængig af film-tvprojekt kan få glæde af.

Klik og se ”Behind the Scenes-videoen”, som Lukas lavede fra turen.

Kronprinsen, kinesere & Royal Run 2018
Mandag d. 21. maj deltog 25 kinesiske børnehaveledere og pædagoger i Royal Run i Odense, hvor de løb en mile sammen med Kronprins Frederik. Gruppen var på et to ugers ophold for at for at lære mere om H. C. Andersen og dansk pædagogik.

Blandt deltagerne var Ruixiang Dong, som er initiativtager til H. C. Andersen International Kindergarten College. Han løb med den olympiske fakkel ved OL i Beijing 2008, og faklen havde han selvfølgelig taget med til Odense.

Læs mere i artiklen her

Mikkel Kessler går i ringen igen – i Kina

I slutningen af juni tager eks-verdensmester Mikkel Kessler til Taipei, hvor han skal være med i boksescener i filmen ’The Corner’. Mikkel skal spille rollen som sig selv – en professional bokser i verdensklasse.

Læs mere her

Mikkel KBH 19 April

Samarbejde med Kinas førende filmfestival for unge talenter

Lifelong Learning har indgået samarbejde med FIRST International Film Festival i Beijing/Xining. Festivalen startede i 2006 og omfatter både filmfestival for unge talentfulde kinesiske filmfolk og træningcamps. Hvert år håndplukker FIRST International Film Festival ni unge kinesiske talenter, som får muligheden for at gennemgå et intensivt træningsprogram på ni dage i slutningen af juli. I 2017 var den udenlandske facilitator og mentor den ungarske instruktør Béla Tarr.

Reality show

En lille gruppe kinesiske teenagers skal via sjove og lærerige oplevelser på tur gennem Europa.  Turen starter i Kina, går derfra til Danmark og videre til fem europæiske lande. Omdrejningspunkt er kultur, traditioner og dagligdag, og så skal de ellers bare have det sjovt.

Læs mere her

På kinesisk filmfestival i Tyskland

Xuan Zhao (Amanda),Lifelong Learning var sammen med den kinesiske instruktør Xiaolie Wang, da den tredje kinesiske filmfestival i Tyskland løb af stablen i Frankfurt og Dusseldorf den 2.-8. marts 2018. Med i delegationen fra Kina var en gruppe på cirka 20 kinesiske instruktører, producere og fotografer.  Flere gode kontakter blev knyttet, som har ført til nye initiativer.

tysklan

Danish-Chinese Film Talent Camp

I august mødtes 10 unge kinesiske filmtalenter med 10 danske filmtalenter. Her netværkede de, deltog i masterclasses og producerede film. Til oktober mødes de igen på en talent camp i Chengdu i Kina

Læs mere

På jagt efter gode historier

Er du klar til at pitche din ide?  Har du lyst til at samarbejde med kinesiske producenter?

Mange kinesiske investorer og filmproducenter er på jagt efter gode historier. Vi forsøger at matche danske manuskriptforfattere med kinesiske producenter og manuskriptforfattere.

Kontakt os gerne her

Vi søger samarbejdspartnere

Kultur er en formidabel frontløber og genvej til nye relationer, netværk og vækst. Vi søger virksomheder og organisationer, der kan se en fordel i at bruge kulturprojekter som døråbner til Kina. Sammen kan vi skabe merværdi til gavn for begge parter.