Danske øjne på kinesisk kortfilm


I 10 dage var instruktør og manuskriptforfatter Martin Strange-Hansen konsulent før og under produktionen af en kortfilm, som debutinstruktøren Tiger Wang står bag.
– Min opgave var at give råd, hvor jeg oplevede, der var behov. Først gennemgik vi manuskriptet og lugede ud i de sidehistorier, som ikke gav mening for hovedhistorien. I det hele taget foreslog jeg et mere stringent forløb, fortæller Martin.

Kærlighed på trods
Filmen foregår over en dag og handler om et ældre ægtepar og deres monotone men kærlige forhold. Manden lider af posttraumatisk stress og hans kone har fået Alzheimers. Hver morgen gør de sig klar til at tage afsted for at ordne nogle ting, og hver dag kommer de alligevel ingen vegne.

Mygstik og lange arbejdsdage

Optagelserne foregik i Jiangsu-provinsen i Sydøstkina, hvor mygstik, rismarker og lange varme arbejdsdage også er minder Martin tager med sig hjem.
– Fotografen har erfaring med kortfilm og var teknisk stærk. Det gav en god ballast til den debuterende instruktør, som har mere end 15 års erfaring i den kinesiske filmindustri, så læringskurven var enorm. Der er ikke så stor forskel på måden vi arbejder på i Danmark, vurderer Martin.  – I Danmark er holdet dog ikke så stort som her, og vi gør mere ud af forberedelsesfasen.

Samarbejdsmuligheder
– Jeg er spændt på det færdige resultat – meget afhænger af, hvordan kineserne vælger at klippe den, siger Martin, som ser flere muligheder for samarbejde mellem danske og kinesiske filmfolk.
– Vi har forskellige styrker og erfaringer, og det kan begge parter drage fordel af.